2011/03/06

Legacy of Fire 18. játékülés

Habil Ramza megosztotta a társasággal a tekerccsel kapcsolatos felfedezéseit, miszerint Akishon szigetvilágán bizonyos típusú mágiák nem működnek, illetve be tudja juttatni őket épségben, ám a kiutat nekik kell majd megtalálniuk. Shadanék úgy döntöttek, hogy a törpe tudós és Ylcor gondjaira bízzák a tekercset, akik a  Fenevad Háza alatti kriptában várják meg visszatértüket Kelmarane-ből, ahol a feleslegessé vált mágikus tárgyaikat elbarterelik Zastoran atyával. Itt találkoztak egy Salion nevű elf kereskedővel, aki épp egy obszidiánkarikáról faggatta a Nethys papot, ami állítólag Nex máguskirályának gyűjteményéből származik. Bölcsen tartották a szájukat Akishonnal kapcsolatosan, ellenben kihasználták a lehetőséget, amikor az elf megmutatta nekik varázserejű portékáit, amit egy feneketlennek tűnő hátizsákból vett elő.

Másnapra lejárt a határidő, amíg a ghul nagyúr koronáját át lehetett volna ruházni valakire, így az ereklye a könyvvel és a lámpással együtt fekete füstben párolgott el, egyúttal kiszabadítva az Árnyéksíkra bebörtönzött Miriamot. Amikor a társaság felkereste a buraqot, csupán annyi újdonságot tudott nekik mondani, hogy az obszidiánkarika minden bizonnyal Akishonról származik. Shadanék úgy döntöttek, hogy felkeresik Saliont a karavánfogadóban és megpróbálják megvásárolni tőle a tárgyat, azonban ismeretlen támadók ütöttek rajtuk tárgyalás közben. Egy Csendvarázs és egy zárt szobába küldött Tűzlabda után Shadan kirontott a szobából, ám a folyosón láthatatlan támadók vártak rá és több sebből vérezve esett össze. Akdan még időben gyógyította be a sérüléseit, hogy felvegye a harcot az orgyilkosokkal, miközben Salion gázformában távozott a szobájából és egy Villámcsapással tette ártalmatlanná az ugyancsak láthatatlan mágiahasználót. Mancs érkezése végül menekülésre késztette a támadókat, de sikerült egyiküket élve elfogni: mint kiderült, a varázshasználó Kaszim, Tamir il-Kabil személyes mágusa. Úgy döntöttek, hogy a mágust és az életben maradt zsoldost is a fogdába záratják és hivatalosan járnak el ellenük, számítva arra, hogy Kaszim lesz a bűnbak, hogy Tamir megúszhassa a dolgot. Mivel Salion nem volt hajlandó megválni az obszidiánkarikától és úgy tűnt, a Paktummesterek vadásznak rá, valamint Habil Ramzi mágikus üzenetben értesítette őket, hogy a tekercsből mágia kezdett szivárogni, együtt teleportáltak el a kriptába. A törpe tudós érkezésük után megerősítette, hogy a karika egy Akishonon használatos tárgy, ami a szigetek közti közlekedésre szolgál.

A csapat végül úgy döntött, hogy aktiválják az ereklyét és megkeresik Andrathit, hogy a segítségét kérjék. Hatalmas örvény szippantotta magába őket, azonban a mélyéből tűzförgeteg tört fel és amikor átsöpört rajtuk, ifritek százai suhantak el mellettük, utolsóként egy hatalmas szarvas nemes ifrittel, aki arcán győzedelmes mosollyal nézett vissza rájuk. A kis csapat egy fehér homokos tengerparton tért magához, ám mielőtt felocsúdhattak volna, a foroongó tengervízből egy megtermett, ötfejű hidra emelkedett elő...

Nincsenek megjegyzések: