2010/08/26

Legacy of Fire 12. játékülés

A katapeshi küldöttség 40 Zefír gárdistából és 22 hivatalnokból áll, utóbbiak közül 10 egyúttal Abadar papja is, így Tamir il-Kabil komoly esélyekkel indult neki a hatalomátvételnek Kelmarane-ben. Szerencsére a küldöttség egy tagja, a törpe jogász-hivatalnok, aki több szívességgel is tartozott Almah el-Zulfa-nak, belső információkat adott át a város védelmezőinek: a Paktummesterek koholt vádakkal, de mindenképp törvényes látszattal akarják átvenni Kelmarane irányítását, így már érkezésük előtt elhelyeztek figyelő szemeket és füleket, a két gnoll vád alá helyezéséhez vezető tömegverekedést is ők rendezték meg a szerájban, valamint Tamir személyes mágusa, Kaszim egy emberméretű ezüsttükröt hozatott magával, ami kémlelőmágiára utal. Almah javaslatára a törpe Shadanékkal tartott, mintegy megfigyelőként, aki lejegyezheti és jelentheti a küldöttségnek hogyan oldják meg a város problémás ügyeit. Ugyancsak tőle tudták meg, hogy jóbarátja, az ugyancsak törpe Hamil Ramza, a katapeshi Interdimenzionális Tudományok Kollégiumának tanszékvezetője és talán megoldást nyújthat abban, hogy megfejthessék Akishon Tekercsének titkát. Közös megbeszélés után Akdan legott el is küldött egy üzenetet egy mágikusan idézett állattal, hogy a tudós férfiú induljon útnak Kelmarane-be. Az ereklyét ezalatt egy sziklatömbbe rejtették, ami útját állja a fürkészővarázslatoknak.

Időközben befutott a hír, hogy a városi tanács egyik tagját megmérgezték: Zahir el-Marzug nem biztos, hogy megéri a reggelt. Ami a pesh-ügylet kapcsán az Arbyr-család kegyvesztettségét okozható tárgyalást illeti, kiderítették, hogy a koronatanú Akmál, a cheliaxi fürdőtulajdonos. Láthatatlanság leple alatt bejutottak hozzá, hogy lebeszéljék a tanúskodásról és sikerült meggyőzniük, hogy az őt démonidézés vádjával fenyegető Tamir ellenére egy hónapig tűnjön el a városból, míg ők helyreállítják a rendet. Akmál figyelmeztette őket, hogy a katapeshi küldöttség vezetője megfigyeltetheti őket és hogy famulusa, a Gara nevű imp itt marad szemmel tartani az eseményeket.

A buraq-ot meglátogató ghúl nagyúrról is sikerült többet megtudni Miriam és Zastoran atya segítségével: Mahmud Rahim il-Shamir azok között volt, akiknek két kívánságát teljesítette Javhuul 1200 esztendeje, cserébe a harmadik kívánság előjogáért. A dzsinn mágia itt is visszaütött: az örök életet és saját birodalmat kívánó herceg élőhalottá változott és az Árnyéksíkon kapott saját birtokot, ahol nincsenek ízek, illatok, színek, érzelmek és semmi olyasmi, amire csak áhítozott. Il-Shamir képes kapukat nyitni az Elsődleges Anyagi Síkra, de csak éjszaka vagy sötétben és valószínűleg Zayifidtől tudta meg, hogy a Tekercs Shadanék birtokában van. Hőseink fel is kerekedtek, hogy meglátogassák a folyót megrontó interdimenzionális jelenségnél lévő sátortábort. Nappal közelítették meg a helyet és rárontottak az azt őrző tizenkét harcosra és három boszorkánymesterre véres győzelmet aratva. Két foglyot ejtettek, akiktől megtudták, hogy a ghúl herceg azért keresi a tekercset, mert arra akarja kérni a bele börtönzött Javhuult, hogy vegye vissza az ajándékait. Még aznap éjjel egy árnylény támadta meg Ylkor húgát, Raziya-t, hogy egy üzenetet adjon át nekik: il-Shamir hajlandó az egyezkedésre, de vele nem lehet packázni. A tárgyalás helyszínéül a buraq által lakott szentélyt választották, hogy csapdába ejthessék a herceget a fizikailag eltorlaszolt kijáratokkal és gondosan elhelyezett fényvarázsokkal. A találkozó apró malőrrel indult, bezárták az árnykaput, mielőtt a ghúl nagyúr átjutott volna rajta. A második alkalommal viszont nem sikerült legyűrni az átjáró erejét, és miután a herceg és nyolc kísérője átjutott rajta, Il-Shamir 40.000 aranyat és a foglyulejtett Miriam szabadságát ígérte nekik a Tekercsért cserébe, mivel azonban felismerte miben mesterkednek, arra kérte őket, hogy ezt a "másik" szentélyben beszéljék meg, a kapu túloldalán. Shadan és a többiek egymásra néztek és egyszerre rántottak fegyvert...

Nincsenek megjegyzések: