2010/09/09

Legacy of Fire 13. játékülés

A ghúl nagyúr erejének nagy részét a kezében tartott lámpásból és kódexből merítette, amire Shadan ösztönösen ráhibázott: kiütötte il-Shamir kezéből a mágikus tárgyakat és így sikerült legyűrni a herceget és az így mozdulatlanná dermedt árnyékszolgáit. Az átjáró eltűnt, de il-Shamir páncélja,koronája, a lámpás, a kódex és a ládányi arany megmaradt, ami nagyon jó alapot adott a Zastoran atyánál és Mehiránál kötendő üzletekhez. A városba visszavezető út nyugalmasan telt, azonban Kelmarane-be érve egy gigantikus, kétfejű rúkhmadár tombolását kellett megfékezniük. Akdan azonnal megállapította, hogy a madár magától semmiképp nem merészkedett volna a városba a messzi hegyekből. Shadan Sarenrae főpapnőjének, Gabrielle-nek ajánlotta fel lovagi szolgálatait, mialatt megszervezték a sérültek ellátását, Ylcor pedig azonnal spontán népünnepély szervezésébe kezdett, amibe bekapcsolódtak Tamir hivatalnokai is. A hatalmas rúkhsült mellé az Arbyr-család és Akmál succubusa, Rukszána segítségével hamarost boroshordók és táncosnők kerültek elő, Shadan pedig zenészeket terelt össze az őrség tagjaival. A túllicitált hivatalnokok kénytelen-kelletlen visszavonultak a kormányzói palotába, Ori pedig feltűnésmentesen követte őket és sikeresen kiszúrta Garát, Akmál impjét is. A kis ördög hasznos információkkal szolgált neki: kihallgatta Tamirt, aki egy lángvörös hajú férfival való rövid beszélgetés után utasította talpnyalóit, hogy rejtsék el a tojásokat, a fiókát pedig pusztítsák el. A mulatság további részében Shadan táncba vitte Gabrielle-t, Orit pedig Ylcor kishúga, Raziya nézte ki magának.

Másnap Ylcor és Akdan további információkat tudtak meg a ghúl nagyúr elátkozott tárgyairól: a lámpás és a kódex együttes használatával a tulajdonosa kaput tud nyitni az Árnyék Síkjára, valamint további képességekkel ruházzák fel, cserébe viszont természetellenes ragaszkodást fejleszt ki irántuk és egyre inkább árnyékszerű lénnyé változik, erős fényérzékenységgel. A korona végleg ghúllá változtatja a birtokosát, rátestálva il-Shamir árnyékbirodalmát, beleértve annak minden előnyével és hátrányával. Amennyiben a koronát senki nem használja fel hét napon belül, a tárgyak dzsinnmágiája elenyészik és az energialöket visszatér eredeti tulajdonosához, Javhuul ifritnagyúrhoz.

Ugyanezen a napon zajlott le a két gnoll városi őr, Kravak és Haziz tárgyalása, ahol Shadan ékesszólása és Ori jogi ismeretei segítségével sikerült felmenteni a két lókötőt. A törpe ugyanakkor mágikus úton üzenetet kapott Hamil Ramza szolgájától, Eramintól, miszerint a Paktummesterek házi őrizetet rendeltek el gazdája számára, így az nem hagyhatja el a villáját. Akdannak mindeközben távolbalátás varázslattal sikerült megtalálnia a drágakőkaraván elleni támadást vezető gnoll nőstényt és bár egy szót sem értett gnollul, de a következőket derítette ki: a Kadifa nevű Lamashtu-papnő egy Nasszúr nevű kétfejű ogréhez beszélt, felindultan emlegetve Raani-t és nyugodtabban Habibah-t, a környező fekete sziklákból ítélve pedig körülbelül három napnyi járóföldre táboroztak le.

Nincsenek megjegyzések: